20 de case de beton superbe cu modele neașteptate

Apartamente Sibiu

Cumva, ideea de a locui într-o casă de beton nu sună atât de atrăgătoare și asta din cauza naturii reci a acestui material. Betonul nu este cald sau moale sau plăcut la atingere, cum ar fi lemnul, de exemplu, și asta îi conferă o reputație proastă într-un anumit sens. Dar ceea ce nu luăm în considerare în aceste cazuri este versatilitatea, durabilitatea și într-un fel și frumusețea betonului. Toate acestea sunt caracteristici care pot fi exploatate în moduri excelente de către arhitecți și designeri, iar aceste case din beton de vis sunt exemple perfecte.

O casă de beton ar arăta din loc într-o poienă de pădure sau într-o parcelă în care singurii vecini sunt copacii și iarba? Ei bine, da și nu. Uită-te la Konieczny’s Ark, un proiect dezvoltat de KWK Promes în Cracovia, Polonia. Este o casă care a fost modelată de site-ul pe care se află în sensul că, având în vedere îndepărtarea site-ului, securitatea era o problemă, așa că arhitecții au găsit o soluție inteligentă: să proiecteze casa în așa fel încât doar un colț să atingă în timp ce restul clădirii predă marginea dealului. Această soluție a redus, de asemenea, riscul alunecării de teren, deoarece apa de ploaie zbura natural sub casă. Deci, vedeți, chiar dacă această cutie de beton nu pare să se amestece la început, este de fapt foarte bine adaptată locației sale.

Ideea de a trăi într-o cetate poate suna destul de minunat. Cu siguranță ai avea multă confidențialitate și securitate, dar cum ar trebui să arate o astfel de structură pentru a se potrivi mai mult sau mai puțin într-un cadru urban sau rural obișnuit? Un răspuns la această întrebare poate fi casa proiectată de Anako Architecture de-a lungul Rhone-ului în Elveția. Proiectul folosește betonul ca material primar, iar casa seamănă mult cu ceea ce ar fi o versiune modernă și stilizată a unei cetăți. Are o formă neobișnuită care imită siluetele Alpilor vizibile în depărtare. Pereții din beton brut definesc fațada și stabilesc o graniță între spațiile interioare și împrejurimi.

Dar nu toate casele din beton arată ca niște cutii compacte sau cetăți. Această reședință din Mexico City demonstrează că o casă de beton poate fi deschisă și în împrejurimi. Acesta a fost un proiect de JJRR / Arquitectura. Arhitecții s-au asigurat că casa profită din plin de locația sa și, în special, de priveliști, ridicând clădirea la 1,3 metri deasupra solului. Ferestrele cu înălțime completă și o terasă verde pe acoperiș permit casei să se amestece în mod natural și să deschidă spațiile interioare către priveliști și în aer liber.

Pentru o casă care încearcă să se închidă cât mai mult posibil în ceea ce privește strada și vecinii, această casă de familie are spații și fațade surprinzător de deschise. Această combinație neobișnuită a fost realizată de moarqs + OTTOLENGHI arhitecți prin combinarea a două materiale contrastante: beton și sticlă. Strategia de proiectare a fost de a avea un parter mai deschis, în timp ce primul etaj este închis și privat. Ambele etaje au pereți de sticlă pe toată înălțimea, dar diferența este că există o carcasă de beton care se înfășoară în jurul etajului superior, încadrând spațiile și blocând priveliștile, dar în același timp permițându-le să fie complet deschise spre curte.

Aceasta este Casa Meduzelor, o reședință construită de Wiel Arets Architects în Málaga, Spania. Este o casă interesantă din mai multe motive. În primul rând, este o inspirație pentru alte proiecte datorită modului în care se ocupă cu vecinii săi care îi blochează vederea la mare. Casa a fost proiectată pe patru niveluri, cu o piscină pe acoperiș care se află în consolă la 9 metri spre sud-vest. A fost conceput astfel încât priveliștile mării să poată fi admirate în timp ce vă relaxați pe terasă sau înotați în piscina care, apropo, are un fund de sticlă.

Ai crede că o casă de beton nu ar avea prea multe în comun cu natura, dar te-ai înșela. Uită-te la acest refugiu superb din Coreea de Sud. U Retreat a fost proiectat de arhitecții IDMM pe un site abrupt cu vedere la o stâncă verticală ascuțită și la natură, iar împrejurimile au avut mult de-a face cu designul său unic. Formele falezei și copacii care înconjoară clădirea au fost inspirație pentru formele și așezările care definesc structura de beton.

Betonul și verdeața sunt de fapt un combo destul de grozav și ce modalitate mai bună de a vă arăta acest lucru decât cu un proiect numit Casa pentru copaci? Este o serie a Vo Trong Nghia Architects dezvoltată în orașul Ho Chi Minh. Ideea principală din spatele proiectului a fost să reconecteze orașul și natura și să aducă mai multă verdeață în zona rezidențială. Aceasta este Casa Binh, una dintre structurile din serie. Are mai multe terase care acționează ca niște grădini mici și puteți vedea, de asemenea, că și vegetația și-a făcut loc în casă.

A face o casă să arate natural în cadrul său, ca și cum ar crește organic pe parcela nu este o sarcină ușoară, însă arhitectul Tatiana Bilbao a făcut o treabă excelentă atunci când a proiectat această casă de familie în Mexico City. Proiectul este de fapt o colecție de cinci blocuri de beton care par să iasă în mod natural de pe deal. Acestea oferă vederi panoramice către Monterrey, deoarece fiecare bloc este orientat strategic pentru a surprinde și încadra diferite părți ale peisajului.

Când lucrați cu o mulțime de beton, este adesea plăcut să-i echilibrați răceala cu unele elemente calde din lemn. Este ceea ce a făcut studioul Clauwers & Simon când a proiectat această reședință în Belgia. Clădirea este organizată în jurul unei curți, iar designul său este un omagiu adus arhitectului belgian Juliann Lampens, cunoscut pentru utilizarea pe scară largă a betonului atât în ​​interiorul, cât și în exteriorul clădirilor proiectate în anii 1960. Impactul betonului în acest caz particular este atenuat de cherestea și de priveliștile grădinii mari.

Uneori vrem ca casele noastre să se amestece și să ne coordoneze cu vecinii, dar alteori este plăcut să ieșim în evidență. Această casă familială cu trei etaje din Pliezhausen, aproape de Stuttgart, este unul dintre aceste cazuri. Casa a fost proiectată de Steimle Architekten, care i-a dat o formă neobișnuită asemănătoare cristalului. Fațadele din beton neobișnuit de unghi oferă un avantaj neașteptat: priveliști minunate ale împrejurimilor. Este un design care deschide casa în aer liber într-un mod neobișnuit, dar excelent.

Această casă din Brissago, Elveția, arată incredibil de simplă, ca un monolit de beton cu ferestre decupate din loc în loc. Se pare că a fost pe panta aceea de-a lungul timpului și a fost sculptat abia recent într-o casă. Este un aspect extraordinar administrat de Wespi de Meuron Romeo Architects. Deoarece se află pe o pantă abruptă, casele au intrarea la ultimul etaj și parcarea la nivelul acoperișului. Fațadele sale din beton brut sunt minimaliste și interesante, iar interiorul se potrivește cu acest aspect.

Geometria vilei orașului este una foarte interesantă, fiind trăsătura definitorie a designului ARRCC creat special pentru acest proiect. Aceasta este o casă modernă de familie situată în Africa de Sud. Designul său este o colecție de volume dreptunghiulare plasate una peste alta. Unele dintre aceste volume sunt în consolă laterală, formând terase. Un perete de piatră contrastează cu betonul, adăugând textură și diversitate designului. Alte elemente contrastante includ ușa frontală din alamă care a fost proiectată la comandă și toate suprafețele de sticlă.

Această casă forestieră este situată în Mar Azul, Argentina. A fost construit de BAK Architects pe un site plin de provocări. Proprietarii au vrut să fie departe de mare și de zonele populate, astfel încât să poată servi drept refugiu privat, intim și îndepărtat. În același timp, au dorit să fie în contact cu natura și peisajul. La aceste solicitări, arhitecții au răspuns cu un design de un singur nivel pentru o structură care are o carcasă de beton și deschideri vaste. Se așează pe o secțiune plană a site-ului și oferă vederi neîntrerupte ale peisajului înconjurător.

Aceasta este o casă de dune situată lângă Buenos Aires. A fost construit de Luciano Kruk Arquitectos și este o structură din beton concepută pentru a putea fi savurată în timpul verii. Situl pe care stă are o suprafață neuniformă, înclinată spre o pădure de pini. Casa urmărește topografia naturală a terenului și devine parțial încastrată în pantă. Acest lucru îl ajută să comunice și să se amestece mai bine cu împrejurimile sale și cu duna de nisip pe care o traversează.

Încheiem lista noastră cu o superbă casă din beton și lemn situată în sudul Franței. Este un proiect realizat de Pascual Architecte, care l-a proiectat cu uși mari de sticlă care deschid spațiile de locuit către grădină și, de asemenea, cu un luminator circular mare sculptat în acoperișul terasei. Luminarea este un detaliu neașteptat și neobișnuit. Deschide spațiile exterioare către vedere la cer și aduce, de asemenea, mai multă lumină în bucătărie, care este binevenită mai ales iarna. Ceea ce este deosebit de frumos la această casă este dialogul dintre beton și lemn, două materiale care se completează reciproc într-un mod foarte bun.

Situată în Brazilia, această frumoasă casă are un design interesant, care a fost modelat nu după împrejurimi, ci după o altă casă care a fost folosită ca locație de filmare pentru un film SF. Studio Costaveras Arquitetos a folosit-o ca referință pentru a veni cu propriul design original bazat pe asta. Au creat astfel această uimitoare casă din beton cu două etaje, cu o legătură organică cu exteriorul și un interior spațios, luminos și primitor. Are propriul sistem home theater și un balcon frumos, care încadrează o vedere minunată a împrejurimilor.

Inspirația pentru această casă de beton din Spania a fost site-ul propriu-zis care are vedere la un teren de golf. Lui Studio eneseis Arquitectura i-a revenit să vină cu un design care să profite la maximum de această viziune și, de asemenea, să depășească provocările prezentate de locație. Site-ul este neuniform și are parcele învecinate pe toate părțile, cu excepția celui orientat spre terenul de golf. Ca atare, acesta a devenit punctul central al întregii construcții. Casa a fost construită cu un aspect în formă de U care îi permite să păstreze intimitatea de la structura vecină, dar și să rămână deschisă către această perspectivă. În plus, paleta de materiale utilizate pe tot parcursul proiectului este foarte simplă, ceea ce pune un accent și mai mare pe peisaj și peisaj.

După ce au ales un loc frumos în San Pancho, San Francisco ca locație pentru noua casă, proprietarii acestei frumoase case au lucrat cu RVO Studio pentru a-și transforma viziunea în realitate. Au vrut o casă mare și spațioasă, care să se simtă ca o casă de vacanță, dar să fie și foarte confortabilă pentru o utilizare pe termen lung. Arhitecții au venit cu un design frumos pentru o structură pe trei niveluri organizată în două zone principale, una pentru activitățile de zi cu zi ale proprietarului și alta pentru oaspeții lor. Au folosit beton, precum și cărămizi pentru a conferi exteriorului casei un aspect interesant și primitor.

Aceasta este Casa CL76, o reședință modernă și frumoasă pe malul lacului, situată în Buenos Aires, Argentina. Este rezultatul unei colaborări între studiourile El Aleph Arquitectura și Fritz + Fritz Arquitectos care au lucrat împreună pentru a veni cu un design care să completeze și împrejurimile, precum și să se potrivească stilului și cerințelor clientului lor. Casa are un aspect foarte simplu din exterior, arătând aproape neterminată datorită suprafețelor de beton expuse. Ferestrele mari cu înălțime completă îl deschid spre vederea lacului și ajută la amestecarea interioară și exterioară perfect și natural. Parterul are acces ușor la grădină, piscină și terasa care o încadrează.

O priveliște minunată ar trebui să fie profitată întotdeauna și puține proiecte fac asta la fel de bine ca și Razor House. Această casă cu aspect uimitor, din beton și sticlă, se află la marginea unei stânci cu vedere la Oceanul Pacific din La Jolla, California. A fost construit aici în 2007 și a fost proiectat de arhitectul Wallace E. Cunningham. Are linii foarte elegante și ascuțite, iar întreaga parte orientată spre ocean este realizată din sticlă devenind o fereastră panoramică imensă care profită din plin de priveliștea uluitoare. Interiorul este spațios, modern și primitor, cu o zonă de living cu două etaje în centru, cu o scară curbată care duce la un salon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Related Posts