O fermecătoare casă de bușteni în pustia Laponiei

Apartamente Sibiu

Laponia este un loc fermecător și misterios. Aici, în Finlanda, mai exact într-o regiune numită Rovanniemi, puteți găsi o casă foarte interesantă. Se numește Villa Valtanen și a câștigat respectatul premiu „O casă de bușteni a anului”. Casa a fost proiectată de Arkkitehtitoimisto Louekari. Ocupă o suprafață de 55,5 metri pătrați și a fost construit în 2012.

Vila impresionează nu prin designul real, ci prin frumusețea contrastelor dintre vechi și nou. Casele din lemn nu mai sunt doar cabine sau mici retrageri. Datorită tehnologiei moderne și a noilor metode de tratament descoperite, acestea pot deveni reședințe reale și proiecte de anvergură. Laponia nu este locul în care v-ați aștepta ca o casă din lemn să fie confortabilă și caldă. Cu toate acestea, este cazul aici.

Situată aproape de Cercul polar polar, această casă a fost construită folosind structuri vechi din lemn și metode moderne de arhitectură. Combinația este foarte interesantă. Dar nu doar acest detaliu impresionează. Situată deasupra unei structuri stâncoase, casa oferă vederi frumoase și panoramice asupra peisajului îndepărtat și a pădurii din jur. Peisajul înconjurător contrastează cu vila. Trunchiurile vechi de copaci și bolovanii glaciari sunt cu siguranță unici și creează un fundal foarte interesant.

În ceea ce privește designul acestei vile, este simplu, dar atrăgător. Interiorul este structurat funcțional. Include o cameră de zi mare și o saună cu un cadru din lemn, cu un design îndrăzneț. Între aceste spații există și o zonă de mansardă. Are ferestre mari cu vedere la exterior. Cadrul jurnalului este o structură interesantă, dar nu este un element de susținere. Casa are o serie de grinzi cu căpriori, iar pereții laterali sunt acoperiți cu scânduri de lemn. Exteriorul casei, cu finisajele sale întunecate, îi permite să se integreze perfect în împrejurimi. Alte elemente ies în evidență și dau caracter întregului design.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Related Posts